vrijdag 24 januari 2014

Vastenactie St-Martinusschool Erpe-Mere


Ook dit jaar steunen de leerlingen van de St-Martinusschool FACE met hun Vastenactie van Broederlijk Delen. De startnamiddag gaat door op vrijdag 14 maart (Botermelkstraat 74). Na de middag geef ik toelichting aan de leerlingen over de werking van FACE.  Om 15u is er een koffiestop voor ouders en grootouders. 

Daarna organiseren de kinderen gedurende 2 weken allerlei acties om geld in te zamelen voor de straatkinderen van Caïro. Vorig jaar haalden zij hierbij 2500 euro op, bedrag dat door FACE gebruikt werd om de aanwerving mee te financieren van een gediplomeerde onderwijzeres in het “Child-friendly”-schooltje  in het crisiscentrum voor straatkinderen van El-Salaam.  

Hierdoor werd het schooltje erkend door het Ministerie van Onderwijs en kunnen de kinderen die er hun leerachterstand hebben ingehaald opnieuw toegang krijgen tot het Egyptische onderwijsnet. Voor FACE een belangrijke schakel in haar werk met de straatkinderen dus, waarvoor een “dikke mercie” aan alle leerlingen van de St-Martinusschool! Ook dit jaar heel veel succes !
 “Child-friendly”-schooltje  in het crisiscentrum voor straatkinderen van El-Salaam

Blogarchief

Bijdragers