maandag 29 augustus 2011

De Lente-revolutie in Egypte heeft me gedwongen om mijn reisplannen wat uit te stellen, maar binnenkort kan ik dan toch vertrekken naar het Crisiscentrum voor de straatkinderen van FACE in Cairo. (mijn reis en verblijfkosten betaal ik vanzelfsprekend zelf…)
Dankzij de “spaghetti’s” en de steun van de gemeente Haaltert, de Koning Boudewijnstichting, de SJABI scholen van Puurs en de Foundation BNP Paribas-Fortis zal ik er medicijnen, voedsel en schoolgerief voor de kinderen kunnen kopen. Dat is meer dan ooit nodig, want de politieke instabiliteit heeft als gevolg dat de basisgoederen er dagelijks opslaan, terwijl er in het centrum almaar meer straatkinderen arriveren. (meer dan duizend per maand)
Ik zal ook zo’n 70 kg hulpgoederen meenemen, (gratis – dikke mercie Egyptair!) o.a. schoolgerief en kledij waaronder 2 zakken sportswear (bedankt KRC Haaltert!), maar ook een aantal “moules” van Egyptische beeldjes die ik gemaakt heb. Daarmee zal ik in het Centrum een klein atelier opstarten waarin de oudste straatkinderen kunnen aanleren om “handicrafts” te maken, die ze dan kunnen verkopen in de toeristische sector. Op die manier kunnen zij een bescheiden zelfstandig inkomen verwerven en worden ze minder afhankelijk van hulp.
Ik tel de dagen af om mijn vrienden terug te zien…
Een heel dikke mercie aan iedereen die me gesteund en geholpen heeft !
En, omdat ik niet gauw beschaamd ben : wie me alsnog een paar euro’s wil toestoppen (in de wetenschap dat ze 100% bij de straatkinderen terecht komen) kan dat altijd doen op 035-5806426-47 van Farao’s zonder goud – 9450 Haaltert.
Of, je kan ook één van de laatste 15 exemplaren van mijn boek kopen (vroeg kerstgeschenk voor een vriend?) door storting van 24.50 euro op datzelfde nummer.
Hoe meer ik kan meenemen, hoe meer lachende gezichtjes in Cairo !

Blogarchief

Bijdragers