vrijdag 25 september 2009

Commentaar van een paar vrienden die mijn manuscript lazen :

"Schitterend boek, in één adem uitgelezen. De liefde voor Egypte en de grote betrokkenheid van de schrijver met dit land, zijn de rode draad door gans het boek. Grappige verhalen, leuke anekdotes, schitterende vriendschappen, op een vlotte manier geschreven. Kortom een aanrader!"
Linda Hoedemaekers

"Ik kreeg de kans om je manuscript te lezen; je schrijft vol passie over je moslimvrienden: schitterende verhalen, soms zeer aangrijpend. Tjen en zijn liefde voor Egypte, voor de kleine man en vrouw in Egypte: 't is duidelijk nog straffer dan ik ooit gedacht had. Een "watje" noem je jezelf, maar dan toch een watje dat tenminste iets doet!"
Luc Blancquaert

"Etienne Cloots komt uit dit boek te voorschijn als een wereldburger. Hij is een groot voorstander van begrip tussen de volkeren en voert solide argumenten aan voor een betere dialoog die uiteindelijk tot een betere verstandhouding tussen de moslimcultuur en de joods-christelijke cultuur moet leiden. Dit alles in de marge van een bij momenten hilarisch reisverhaal met veel anekdotes die de lezer beslist zullen boeien en plezieren.
Etienne is geen gewoon zeg maar toeristisch liefhebben van Egypte. Integendeel, de luxe van de strandhotels laat hem onverschillig. Des te meer is hij geïnteresseerd in de ziel van de gewone Egyptenaar, de levensomstandigheden en het dagelijkse leven. Dat levert vaak ontroerende bladzijden op. Aan de lezer om deze boeiende getuigenis te ontdekken."
Roger Lefever

Blogarchief

Bijdragers